Afsluiting van het moestuinjaar

Het wordt een blogje vol met foto’s!

Met schitterend nazomerweer gaan Corina en ik richting moestuin. Daar wordt al hard gewerkt om de mest over de tuintjes te verdelen. Ik heb dit jaar niets besteld; vorige keer twee kruiwagens vol, en dat is nog wel even genoeg (ook kijkend naar de opbrengst dit jaar!). Mijn moestuin ziet er armoedig uit. Niet zo vreemd na de overtollige regenval van de afgelopen weken. De grond is kleddernat. Ik hoor van anderen dat veel moestuinen echt blank hebben gestaan. Tegen de hoeveelheid regen die is gevallen, valt niet tegenop te pompen. We beginnen maar met het weghalen van resten boerenkool, courgetteplant, zonnebloem, en heeeel veel onkruid.

Na een gezamenlijk bakje koffie blijft Corina op het Landje aan het werk, en ga ik helpen op het algemene deel. Samen met Mieke en met Linda wordende uitlopers van de wingerd gesnoeid. Een top samenwerking!

Rond 13 uur komen er steeds meer mensen naar de Schotertuin, en is er een praatje van Marcel, de voorzitter, en doen we ons tegoed aan de heerlijke baksels die gemaakt zijn. En dit jaar heb ik de mazzel dat er twee bakkers (waaronder Linda, de vrouw van Jarno) iets hebben gemaakt zonder lactose. Dat is smullen!

Als we tegen drieën richting huis gaan, is mijn Landje een stuk opgeknapt. De winterprei mag blijven staan. Er staat nog wat klein onkruid, maar dat haal ik pas weg als mijn buurtuin schoon wordt gemaakt. Ik heb nu begrepen dat die tuin is opgezegd, en dat ik dus een nieuwe buur krijg. Ik zie er naar uit, vooral omdat alles wat daar bloeit aan onkruid, de rest van de tuinen bereikt. Het is vechten tegen de bierkaai.

Verder hebben we het kistje, waarvan de bodem volledig is verzadigd, leeggehaald, en alle inhoud mee naar huis genomen. Het kistje gaat weer naar Corina, die er misschien een nieuwe bodem in kan zetten, en de deksel kan herstellen. Met een auto vol afval rijden we naar huis. Moe, maar voldaan.

Eén gedachte over “Afsluiting van het moestuinjaar”

Plaats een reactie