Eerste oogst

Als ik vandaag, na twee weken, weer naar de moestuin kan, lacht het onkruid me tegemoet. Het is, zeker bij de uien, echt heel erg. Op de foto kun je nauwelijks nog zien, dat er uien staan. Maar na meer dan een uur schoffelen, harken, en vooral veel handmatig weghalen, zie het er weer acceptabel uit

davOok over de paden loopt veel onkruid. Maar dat heeft ook te maken met mijn buren, nummer 141, die niets aan hun tuintje doen.
Dat was verleden jaar ook al, maar nu moet ik echt bij hen aan het werk, om mijn eigen pad vrij te houden. Ik denk dat ik het even voorleg aan de tuincommissie.

Wat heel leuk om te zien is, is dat de aardbeienplantjes het heel erg goed doen. Ze staan volop in bloei.
davDe volgende keer dat ik naar de tuin ga, zal ik er gaas overheen doen.

Na vier uren heerlijk werken op mijn Landje, kon ik mijn eerste oogst van dit seizoen meer naar huis nemen. De paksoi! Die stond onder het kasje, en was al aan het doorschieten. Maar dat heeft de smaak niet beïnvloed; vanavond heerlijk van gegeten.dav

En dan nog een korte samenvatting van andere zaken: de woelmuizen graven veel gangen, de bietjes zijn verhuisd, en staan nu bij elkaar en de plastic bakjes zijn eraf, de tuinbonen groeien goed, de sperziebonen zijn zielig, de courgettes hebben het koud gehad maar leven nog, de bessenstruik heeft al bessen en moet ook onder het gaas, en de zonnebloemen van de Moestuintjes van de grootgrutter hebben een plekje achter in de tuin gekregen. En van Mieke heb ik snijsla gekregen. Die staat voorlopig ook onder plastic tot het echt wat warmer wordt.

 

En voordat ik het vergeet: thuis doe ik veel voorwerk. Er staat veel spul gezaaid in bakken. Nog even groter en sterker worden (en warmer) en dan hup! de moestuin in. En voor de oplettende lezer: ook hier heeft de grootgrutter een aandeel.sdrOver warmer gesproken: ik heb steeds het idee dat er een soort mini-klimaat op de tuin heerst. Ga je van huis weg in de kou, met wind, kan je op de moestuin werken in je t-shirt, en is het soms broeierig.

 

2 gedachten over “Eerste oogst”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: