Bessen, boontjes, bijzonder grote courgettes en bruine zonnebloemen

Een week afwezigheid levert een grote oogst op. Ondanks dat José 5 courgettes heeft geplukt (dank voor het “bewaken” van mijn tuintje!) was er vandaag weer een grote oogst. Vier misvormde moestuintjes-wortelen, 2 oranje pompoenen zo groot als een voetbal, 4 grote courgettes, 20 sperziebonen, en een paar kilo bessen.

Toen ik aankwam bij de tuin moest ik wel even slikken. Ik vind het best rommelig (en kan daar niet zo goed tegen haha). Maar het is natuurlijk prachtig wat er gebeurt. De pompoenplanten en courgetteplanten bedekken een groot deel van de tuin, en leveren mooie vruchten op. Wat wil een mens nog meer. Ik wist dat ik dit jaar minder tijd kon besteden aan de tuin, en zette dus bewust dit soort dingen neer. Die missie is geslaagd. En die paar proefboonplantjes die ik heb geplant, leveren al twee keer een mooie oogst op. Gaan we lekker oppeuzelen deze week. Ik haalde nog een paar kilo bessen van de struik; een buur en mijn moeder smullen daar ook van, en de courgettes zijn ook naar buren gegaan, en naar een medetuinierder. De rest kan ik wel handelen. Van de pompoenen ga ik mijn favoriete soep maken, heerlijk.

Zo lief: ik liep terug van het handen-wassen (wat worden je handen rood van dat bessen plukken!) en vond 3 mooie augurken op mijn tuintje. Kadootje van Frans!

Wat grappig is, maar waarvan ik geen foto heb, is dat de zonnebloemen geen geel hart hebben. Ze groeien goed, met een bruin-rood hart.

Eén gedachte over “Bessen, boontjes, bijzonder grote courgettes en bruine zonnebloemen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: