Het feest kan beginnen

De afgelopen week was er een extreme overgang van strenge vorst, naar heerlijk lenteweer. Het is pas eind februari, maar maandag 22 en dinsdag 23 hebben we in een stralend zonnetje met 15 graden boven nul, een start gemaakt met het moestuinseizoen. Heerlijk! (en als je eens wilt teruglezen: verleden jaar, zelfde dag, stond ons Landje blank!)
En wat heeft de tuin wat enthousiaste handjes nodig zeg. Het onkruid komt je als een groene waas tegemoet. Ik begin met het verwijderen van alle oude planten, zoals de spruitplanten en de boerenkool. Vrij naïef haal ik toch nog spruiten van de plant, maar thuisgekomen gaan ze toch de groenbak in. Te klein, en al te bruin.

Het is pittig werken deze dagen. Corina maakt een flinke kuil, daar gaat het meeste tuinafval in. Dat wat woekert, nemen we mee naar de groenbak. We maken de paden schoon, en dat geeft al een stukje rust.

Er zijn zes aardbeienplantjes die de winter hebben overleefd. Ik haal ze uit de grond, maak de plek schoon, en zet ze weer in de grond, met het worteldoek. Maar ik ben niet tevreden. Ze staan te laag, dat gaat problemen opleveren. Dus de volgende dag haal ik ze er weer uit, mest de grond met koemestkorrels, hoog het stuk op met hulp van Corina, en maak mooi hoge rijen. Als er weer aardbeienplantjes te koop zijn, zal ik de andere rijen ook vullen.

 

Door het mesten gaat wel het volgende plan de mist in: spinazie zaaien op deze hoge regels. Spinazie moet geen mest krijgen, dan schiet het meteen door. Dus in de andere twee regels komen straks extra aardbeienplantjes, en op een ander stuk onbemest Landje gaan we spinazie zaaien.
En we maken al wat plannen voor het seizoen.
Aan zaden komen is op dit moment lastig (door de lockdown die al geldt sinds eind december zijn winkels en dus tuincentra dicht) maar er wordt wat gescoord. En dus gaan thuis in het kasje de tuinbonen en de preizaadjes de aarde in.

En vanaf nu hoop ik weer regelmatiger te schrijven. Er valt immers weer wat te beleven op het Landje, en dus over te schrijven. Zoals jullie wel merken moet ik erg wennen aan de nieuwe editor van WordPress. Ik heb nog niet ontdekt hoe ik foto’s wat ruimer in beeld krijg. Geef mij de oude editor maar terug (en ik werk al met klassieke blokken, maar dat is toch niet zoals het was)

2 gedachten over “Het feest kan beginnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: