Een ruimer jasje

De zomer is officieel nog niet begonnen, maar daar trekken we ons niets van aan. De zon schijnt volop, een jas is niet meer nodig. Het was zondag overdag te warm op het Landje. Na een uur ben ik naar huis “gevlucht”. Maandagavond was het zalig op de tuin, en hebben Corina en ik samen van alles aangepakt.
De planten op het Landje hebben een ruimer jasje nodig. Zoals de kool (spruitkool en savooiekool), die groeit als….En de courgetteplanten zitten elkaar ook wat in de weg, dus hebben we de gok genomen, er 1 uitgeschept, en verplaatst. Helaas lijkt het heel wat, zo’n plant, maar er zitten geen bloemen in. En geen bloemen betekent geen vruchten. Hopelijk komt het nog goed.

Corina heeft zich gestort op het geleiden van de peulen. Ik heb de tuinbonen getopt, in de hoop dat de luis nu zijn biezen pakt.

Er zitten al wel tuinbonen aan gelukkig.

Het koude voorjaar heeft de bes geen goed gedaan. Of hij wordt oud…Er zitten heel weinig bessen aan. Ook de aardbeien gaat nog maar matig. De voorste rijen maakt kleine aardbeien, die bovendien vrij zuur smaken. De achterste rij is van vorig jaar, is herplant, en levert mooie grote lekkere aardbeien op.

Corina heeft verleden week zonnebloemen gezaaid, die komen al op. En boontjes, die gaan ook de lucht in.
Ach, en als je dan klaar bent, na een paar heerlijke uurtjes op het Landje, en je kijkt achterom, dan is er alleen maar tevredenheid. Wat een heerlijk plekje hebben we toch.

Oh ja, en ik vergeet het verhaal over poes Muis. Daar heb ik mee kennis gemaakt vanavond. Een mooi grijs gezellig knuffelbaar beestje. Ik dacht: die is zijn huis kwijt. Maar nee hoor, Poes Muis heeft in de nieuwsbrief gestaan, woont in de Neptunusstraat, en kan prima zijn weg vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: