Knoflook en bierflesjes

Schoffelen is goed voor de mens. Je wordt er stil van in je hoofd, en dat kan soms nodig zijn in hectische tijden. Ik heb weer heel wat afgeschoffeld vandaag. Toch lijkt er in het kweek een kleine verandering op te treden: ik krijg het er gemakkelijker met wortel en al uit. Nu hoop ik natuurlijk dat dat doorzet, en dat niet, als ik me omdraai, het kweek al weer tevoorschijn schiet 🙂

In de strijd tegen de slakken heb ik vanmiddag verse knoflook in stukken in de grond gestopt. Onder andere bij de pompoenen, waarvan de rechter het beste groeit.

knoflook
De pompoen heeft knoflook als “firewall”

Ook rondom de bieten wat gezet. Maar of dat helpt….die lijken aangevreten door muizentandjes. Voor muizen ben ik wat anders aan het proberen: lege flesjes in de gangen. De wind die erin waait, zouden de muizen onprettig vinden. En ik heb weer best veel gangen aangetroffen vandaag. In 1 gang heb ik 1,5 gieter leeggegooid. Ik verwachtte ieder moment een naar boven zwemmende muis te zien, maar behalve bewegend water gebeurde er niet veel. bierflesje Er gebeuren ook andere, leukere dingen op mijn landje. Zo zijn er al aardig wat radijzen eetbaar. Ze hebben een pittige smaak. En er hangen aardbeien aan de plantjes. Zo eenvoudig dat misschien ook is, ik vind het enig. De bessenstruik doet enorm zijn best. Er hangen al zoveel aalbessen aan, dat ik er nu een net over heb gehangen. Eerst dacht ik dat met de door Frans gedoneerde stokken te doen, maar het net was daarvoor net te klein. Het risico dat zich een vogel klemvliegt in het net, is dan te groot. bessenstruikDus het net heb ik nu zonder stokken over de struik gehangen, en goed afgesloten met stenen aan de grond.

De courgetteplantjes doen het trouwens goed onder de potjes. Ik heb ze vanmiddag waar nodig wat ruimere behuizing gegeven.

En omdat de doperwten flink groeien, heb ik een klimrekje geplaatst.

Het achterste stukje moestuin, waar ik worteldoek over had gelegd, heb ik vanmiddag bevrijd van dat doek. Er zat wel wat onkruid onder, maar niet zo veel. Ik wil er bloemen zaaien. Vandaag ontbrak verder de tijd om dat te doen, hopelijk is er nog ruimte deze week.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: