Nooddruft en overvloed

De titel van dit blog heb ik altijd een mooie uitdrukking gevonden. Wij danken voor nooddruft en overvloed. Nou, overvloed heb ik op het moment aan courgettes. Die doen het zo supergoed. Ik vraag me wel eens af, het gaat zo snel, je zou ze bijna moeten kunnen zien groeien (en dat zijn vier werkwoorden achter elkaar)

Wat is nooddruft? Zoveel als men bepaald nodig heeft (Woordenboek der Nederlandse Taal) om in zijn levensonderhoud te voorzien. En ik ervoer vandaag voor het eerst dat we op dit moment kunnen eten van de tuin. De paksoi was zo mooi, daar hebben we er vanavond voor het eten 1 van gerooid. Deze paksoi heeft zijn hele groei onder het kasje gestaan. En zaterdag staan de boontjes op het menu. Die groeien “als kool”.

Menu van vandaag: 4 stronken paksoi, 1 kipfilet, 10 cm rode peper, scheutje ketjap manis, 3 bosuitjes, 3 tenen knoflook, 125 gram tarly. Kook de tarly 12 minuten in ruim water. Snijd de kipfilet, de bosuitjes, en de paksoi in stukjes. Roerbak de kipfilet, geperste knoflook, bosuitjes en de paksoi. Voeg de rode peper toe en de ketjap, en peper en zout naar eigen behoefte. Serveer met de tarly. Smullen maar.

zonnebloemen

Het is trouwens ook zo leuk om te zien dat ik zoals het er nu naar uitziet, de hoogste zonnebloemen van de Schotertuin heb!

 

 

Eén gedachte over “Nooddruft en overvloed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: