Paksoi en ui

Het gaat best goed op het landje. Gisteren in een heerlijk zonnetje samen onkruid gewied, de laatste bessen geoogst en natuurlijk een courgette, en meningen gevraagd over paksoi. Is die nu al goed genoeg om te oogsten? Die onder de kas staan zijn echt mooi geworden. Maar we moeten eerst maar eens goed kijken naar een menu, want paksoi moet gegeten worden nadat je deze hebt geoogst. Veel langer dan een dag is het niet houdbaar. En een paksoi bestaat uit meerdere stronken. Ik vraag me werkelijk af of je per stronk kunt oogsten, of dat je de hele plant in 1x moet oogsten.
En de eerste ui is van het land! Wat ruikt die ontzettend lekker zeg! Ik heb hem in de schuur gehangen, kan ie goed drogen de komende 3-4 weken. De rest zal ook niet lang meer op zich laten wachten.

En zoals wel vaker in dit eerste jaar op de moestuin ben ik weer verrast: er komen tomaatjes aan de plant. In mijn vorige blogbericht heb ik geschreven over bloemen, maar nu komen er dan inderdaad tomaatjes aan. Corina heeft de plant gediefd, zodat ie zijn energie in de vruchten stopt, en niet meer in de plant.

De strijd tegen de slakken lijk ik te winnen door weer gebruik te maken van de plastic flessen. Ook de knoflook lijkt te werken. Mijn sla en boerenkool zien er nu zo uit:
zie linker foto

Als de flessen te krap worden, moet ik iets anders verzinnen. De pompoentjes worden oranje. Ook daarvan is de vraag: wanneer oogsten? (ze zijn nog zo klein als een tennisbal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: