Uien en lege plekken

Het is nog geen augustus maar de tuin raakt al duidelijk leger. De broccoli is natuurlijk verleden week gerooid (die was immers aangevreten, maar niet door mij) maar vandaag hebben we ook de uien geoogst. Dat zijn mooie uien geworden! Er zitten kleine en grote bij.

uien drogen

Nu liggen ze op gaas te drogen in de schuur. Ik vind de geur echt heerlijk. Nog nooit zo’n duidelijke uienlucht ervaren.

Door dat oogsten ontstaan er lege plekken. En daar wil ik toch nog graag wat zetten. Volgende week maar eens kijken of ik nog extra prei kan zetten, en misschien wat rode kool.

Ook de rabarber heb ik aangepakt. Tot 10 cm boven de grond afgesneden. En daarbij kwam ik een ware verzamelplaats van slakken tegen. Ik heb ze allemaal naar de slakkenhemel geholpen. De titel voor dit blog had ook kunnen zijn: moord op de moestuin. Mooie alliteratie.

Ik heb ook een pompoentje geoogst. Hij was nog klein, maar werd de laatste weken niet meer groter, en ik ben bang dat ie dan gaat rotten. De andere twee heb ik aan de plant laten zitten, die groeien hopelijk nog iets door. Ter bescherming heb ik ze op een blad gelegd, en daarbovenop een steen.

Het is goed om te zien dat mijn emmertjes hun werk doen. De plantjes die een emmertje hebben, doen het het best. Links de boerenkool, rechts de sla. Alles staat ook nog onder gaas. En voor de verzamelaars onder ons: emmertjes van Haribo (snoep) zijn ook zeer geschikt.

Nu de keuken in. Er liggen vier courgettes in de koelkast. Die ga ik in stukjes invriezen, dit keer zonder te blancheren. Heb van medetuinders gehoord dat blancheren niet hoeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: