Mini voedselindustrie

Met goede weersvoorspellingen naar mijn Landje gegaan vanmorgen. Maar ook weermannen en vrouwen maken fouten 🙂 Het is zwaar bewolkt, en de weinigen die vandaag op hun moestuin aan het werk zijn, worden meerdere malen verrast door een flinke motregen. Het heeft zijn voordelen, nu hoef ik niet te gieten. En aangezien de sproeikop van mijn gieter verdwenen is (op een gieter laten zitten?) kan ik niet gedoseerd gieten. Alleen de winterpreiplantjes, gisteren gekocht in Castricum, en vandaag gepland, krijgen een extra slok. Zo worden de ontstane lege plekken wat opgevuld.

De sla en de boerenkool staan er best goed bij. Ze worden zo groot dat ik de enkelen die er nog onder een afgeknipte plastic fles stonden, heb bevrijd. Er staan nu 3 of 4 boerenkooltjes en slaplantjes beschermd door een emmertje, de rest staat nu in de open lucht; weliswaar onder gaas.

Dan tussen de buien door de oogst gedaan. Een joekel van een courgette, geschikt voor de Artisklas, twee mooi formaat courgettes, een (laatste?)portie sperziebonen, en een paksoi. En alles wat ik hier schrijf zit ondertussen geblancheerd in de vriezer. Het is veel werk, maar ik vind het leuk om te doen. Deze week wil ik de snijbiet (foto rechts) oogsten, en deze verwerken in een pasta.

En de sperziebonen die nu nog aan de plant hangen, laat ik hangen en drogen. Dan heb ik volgend jaar dezelfde bonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: