Nazomer en wintergroenten

We beleven de warmste septemberdagen sinds de metingen. En ondertussen groeit de prei en de boerenkool 🙂

prei-dik

Ik heb trouwens de prei van het plaatje nog weer opnieuw in de grond gezet. Ik had hem eruit gehaald, maar volgens mij moet ie nog wat langer worden. Ben benieuwd of de prei deze actie overleeft. De bietjes konden er een paar maanden geleden tegen, wie weet.

We hebben wat geoogst vandaag, om lekker van te eten: sla en cherrytomaatjes. Wat ik wel bijzonder blijf vinden, is, dat het plaatje op de verpakking van de zaden een mooie krop laat zien, dat het product ook kropsla heet, maar dat mijn sla dat in het geheel niet als eigenschap heeft. Wat is dat toch? Ik wilde een mooie ijsbergslakrop hebben, lekker hard, zodat ie fijn snijdt. Niets van dat al. Maar daarentegen is de oogst van de cherrytomaatjes super.

Toen ik dit blog startte en ik een naam moest verzinnen, groentje-in-de-moestuin
heb ik veel op internet gezocht naar bestaande blogs, om te voorkomen dat ik niet origineel zou zijn. Maar van de week, in Alkmaar in een boekwinkel, bleek “ik”  toch al te bestaan. Groentje op de moestuin is niet zo origineel als ik dacht.
Nou is de titel iets verschillend (“in” in plaats van “op”) maar gelukkig is de inhoud ook nog eens anders. Het boek heeft veel recepten. Mijn blog betreft meer het als beginneling beschrijven over van alles wat je tegenkomt bij de start van een moestuin. De lezer mag bepalen wat ie leuker vindt…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: