Bezoek

Het is de warmste 25e september ooit. We breken weer records. Het is een heerlijke dag om naar de moestuin te gaan, en hard nodig is het ook. Het is droog, erg droog. Schoffelen levert veel gestuif op. Toch weet de kweek en ander onkruid zijn weg weer te vinden, dus moet er flink gewerkt worden.

Toen ik mijn landje net had, heb ik een compostzak gekocht. Was eigenlijk geen handig ding. Hij werd al gauw veel te zwaar om ooit nog te verplaatsen. Dus veranderde ik mijn strategie, en nam steeds al het onkruid mee naar huis, en wierp het in de groene bak. afvalzakVandaag heb ik de inhoud van de compostzak geleegd over de tuin. Het was meer aarde dan plant, en ik had de zak nodig voor alles wat ik vandaag heb geruimd: tomatenplant, courgetteplant en snijbiet. Aan het eind van mijn werk was de zak zo goed als vol. Ik had hem mee willen nemen naar mijn huis, maar dat moet deze week een andere keer gebeuren (voor de groenbak woensdag wordt geleegd). De energie was een beetje op na drie uren schoffelen en ruimen. Omdat er nu alleen groenafval in zit, en bijna geen aarde, is ie wel lichter.

De tomatenplant hing nog vol cherrytomaatjes, maar ik vind ze niet lekker, te zacht. Een medemoestuinierder vond ze lekker genoeg, en heeft de plant leeggehaald alvorens ik hem rooide.

Met de andijvie gaat het bijzonder goed. Grappig toch die twee soorten.

Ben ook trots op mijn boerenkool. Het is dat het zo warm is, maar anders…:-)

Toen de lucht begon te betrekken, en de wind toenam, was het tegen drie uur en ben ik richting huis gegaan. Maar niet nadat zich nog even een kikker, (of was het een pad?) meldde toen ik het worteldoek verschoof. Ondanks de droogte zat ie daar te koekeloeren.

De tuin ziet er weer wat netter uit. Vanmiddag heb ik trouwens stalmest besteld, twee kruiwagens. Daarover had ik een mail gehad van de tuincommissie. Mijn tuin kan wel wat voeding gebruiken (en ik lees in de mail: Dit jaar heeft een professioneel onderzoek uitgewezen, dat er over het algemeen weinig voeding in de tuin zit.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: