Klein maar fijn

Het weer is super deze zondag. Niet al te warm, heerlijk zonnetje. En opnieuw is het op de tuin zelf veel warmer. Ondanks de regen van een paar dagen terug, is de grond erg droog. Corina geeft alles flink water. Ik ben voornamelijk bezig met het verwijderen van onkruid. Het is vooral “kweek”. Taai spul, komt ook via de buren, alhoewel daar duidelijk gewerkt is de afgelopen periode.

Wat ontzettend fijn is, is dat mijn lief Corina de kist die bestemd was voor de tuin, in de lak heeft gezet, en dus nu ook echt geschikt is voor de tuin. Alle spullen nu netjes op orde, zo super!

Vanaf huis heb ik zelf voorgezaaide minipaprikaplantjes meegenomen. Hopelijk groot genoeg om de volle grond met al zijn bedreigingen aan te kunnen. Frans kwam langs, en vertelde dat ie overal heeft gezocht naar die plantjes, maar ze niet kon vinden. Ik heb hem er vier gegeven. Eindelijk ook eens iets aan hem kunnen geven! Verder heb ik de paksoi, ook zelf voorgezaaid, onder het kasje gezet. Ik heb ze beschermd met koperdraad. Erg fragiele plantjes.

De snijsla doet het heel goed. Ik heb de plastic bescherming eraf gehaald. Ook de pompoenplantjes moeten het nu zonder stellen.

En wat echt super goed gaat, zijn de tuinbonen. Die groeiden door het gaas heen, dus dat heb ik maar wat hoger gespannen. De tuin ziet er na vandaag (voorlopig) weer even verzorgd uit.

Eén gedachte over “Klein maar fijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: