Kruiwagen

Het is toch bijzonder dat er uit 2 pompoenplanten zo’n enorme plant is ontstaan. Ik heb sinds de eerste oogst zo’n 8 flinke pompoenen geoogst. En er zijn nog steeds mooie pompoentjes in de maak. Of het helemaal goed gaat komen is een beetje de vraag, want de opruimwerkzaamheden van vanmiddag zijn misschien iets te rigoureus geweest. De plant is in onze aanwezigheid totaal flauwgevallen. Morgen maar even langs gaan en kijken hoe het ervoor staat.

De pompoenplant heeft zich vermengd met de courgetteplant. Grappig dat je dus naar je gevoel in hetzelfde stuk plant een courgette en een pompoen aantreft. De courgettes gedragen zich ook steeds vreemder 🙂 Ze groeien nu rechtop. Zie foto. De oogst van vanmiddag zie je op de rechter foto. We hebben nu verschillende soorten courgettes. De andere soort is lichter van kleur, en groter. btyOok weer een mooi handje sperzieboontjes afgehaald. De vier plantjes hebben toch vier maaltijden opgeleverd. Het enige wat opvalt aan deze boontjes, is dat die heel veel draden bevatten. Dus bij het doppen haal je de kop en kont eraf, maar ook draden, en dan nóg ligt je bord vol met draadjes na het eten. Ik heb er zelfs 1 gehad die in mijn keel bleef hangen.

De bietjes op de foto zijn niet best. De vorige oogst (en soort) was beter.

Wat echt een verrassing was vanmiddag, waren de augurken. Er zit inmiddels 1 flinke in de weckpot, maar aan de plant hebben we er nog 3 ontdekt!

Die zijn nog te klein om te oogsten, maar zien er echt goed uit. Ik heb ze vanmiddag beschermd met stenen, zodat we er niet op gaan staan. Het wecken heb ik gedaan in natuurazijn, met kruiden van Dille en Kamille. Eerst heb ik de augurk 36 uur in zout gelegd, zoals in de meeste adviezen staat.

Omdat er veel onkruid en pompoenplant is verwijderd, en er ook zo’n goede oogst was hebben we de kruiwagen gepakt om al het spul naar de auto te brengen.

En met een kadootje van Frans naar huis: spekbonen en een zonnebloem! Hij heeft mooie gele zonnebloemen staan. Gaan we volgend jaar ook weer doen, gele. Die we nu hebben staan, zijn donkerrood. Een foutje van de moestuintjes van Albert Heijn heb ik begrepen. De gele blijven langer goed, de bloem wordt groter, de steel wordt langer. bmd

 

Eén gedachte over “Kruiwagen”

  1. Wat ziet het er allemaal weer enig uit!! En wat een oogsten. Ik ben diep onder de indruk. Kun je die gele pompoenen ook eten?? Hartstikke leuk allemaal.
    Groeten van
    José 🌻🌻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: