Half Haarlem blancheert

Toen ik zondagavond naar Heel Holland Bakt keek, wist ik mijn titel voor het volgende blog. Of het lichtelijk overdreven is, mag de lezer bepalen 🙂 Maar ik heb in ieder geval de zomerprei geoogst, en die ligt in zakjes geblancheerd in de vriezer. Verder was de tuin nu onderhand een zooitje en er moest nodig worden opgeruimd. Maar als je dan pompoenplanten verwijdert, kom je toch een berg onkruid tegen! Ben uren aan het werk geweest om het weer een beetje toonbaar te maken, en dan heb ik het alleen nog over het voorstuk. Op het achterstuk moeten de courgetteplanten en de augurken er nog uit, en de zonnebloemen. Maar die laatsten bloeien nog best aardig, en dat is toch voeding voor de bijtjes.

De zo goed als laatste oogst van dit seizoen staat op de foto rechts. Zoals gezegd de prei, verder nog wat kleine pompoenen, nog een maaltje sperziebonen, een augurk, en drie courgettes. Mijn bezoek vanmiddag kreeg een courgette mee, en de boontjes gingen naar mama.

De zomerprei die ik een poosje geleden heb gezet, was zo omgeven door onkruid, dat ik ze eruit heb gehaald. En daarna heb ik ze een beter plekje gegeven: een mooi heuveltje gemaakt, gaten gemaakt met de achterkant van de schoffel, en de plantjes erin laten vallen.

Aan het eind van de middag was het voorstuk van de tuin schoon, en gingen er vier volle zakken afval mee naar de groenbak thuis.

Vlak voordat ik naar huis ging, kreeg ik nog een kleine verrassing (niet op de foto). De chiliboonplantjes die ik een aantal weken geleden kreeg, hebben boontjes! Ze vielen niet op, maar ze zijn al mooi groot en dik. Het blijft leuk zo verrast te worden op mijn eigen moestuin.

Eén gedachte over “Half Haarlem blancheert”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: