Een nieuw seizoen!

Er is van alles gaande in het Schoterbos. Het wordt opnieuw ingericht. Dat heeft best gevolgen voor de moestuin. Het Schoterbos is erg nat, zoals op de foto’s te zien is. Daar moet wat aan gebeuren. Er worden veel bomen gerooid. Dat leidt ertoe dat we nu van afstand de tuinen kunnen zien liggen. En wat we nu al merken: het aparte klimaat wat er heerste, is verdwenen. Het is nu een open vlakte, waar de wind vrij spel heeft. We zullen wel beleven, wat voor effect dit heeft op het groeien van de plantjes.

Het begin van het seizoen loopt dit jaar iets anders dan dat ik gepland had. Door een blessure aan mijn arm, heb ik de opening van het seizoen moeten laten schieten, en kon ik zelf de tuin niet schoonmaken. Gelukkig is er nog altijd Ecosol, onze buurman. Die heeft tegen een kleine vergoeding mijn moestuin onkruid vrij gemaakt. En daardoor kon er gisteren voorzichtig weer een start worden gemaakt met plannen maken, plantjes zetten, paden schoonmaken, en snoeien. Met één arm, en met heel veel hulp van Corina. Maar het was heerlijk om er weer bezig te zijn. Mooi was ook, dat het precies deze zaterdag was, dat de Haarlemmer Kweektuin zijn evenement had, waardoor we met tassen vol met plantjes richting moestuin konden! Tuinbonen, sugar snaps, paksoi, en Marokkaanse munt hebben vandaag hun plekje gekregen!

Heerlijk bezig geweest bij een heerlijk zonnetje

Eén gedachte over “Een nieuw seizoen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: