Verrassingen

Maandagavond een dikke anderhalf uur naar de moestuin geweest. Het was er heerlijk. De zon scheen, het was helder, en er waren heel veel moestuinieders aan de gang. Heel gezellig. Maar er moest gewerkt, want het kweek is hardnekkig. Ondanks onze inspanningen verleden week, kon ik nu al weer aan de bak.

Maar er groeit meer dan onkruid alleen. Er wachtten mij drie verrassingen. Ik was bij de tuinbonenplantjes bezig om onkruid te wieden, toen ik opeens zag dat er al grote tuinbonen aan de plantjes hangen! Dat was verrassing één.

Ik heb de stokken iets dichter bij elkaar gezet, zodat ze iets hoger staan. Want de plantjes groeien hard. Mogelijk moet ik wat langere stokken kopen.

En dan ben je verderop bezig, bij de aardbeienplantjes, en jawel hoor, verrassing twee. davAardbeien in de maak! Daar word ik helemaal vrolijk van.

En dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar verrassing drie!? Eigenlijk zijn dat er twee tegelijk. De zonnebloemen, die ik verleden week heb afgeschermd met plastic bakjes, doen het nu reuzegoed. Maar vooral die prei, dat is zo bijzonder. Die heb ik verleden jaar september gezet, heeft de hele winter op de moestuin gestaan (in weer en wind) en begint nu opeens mooi dik te worden. Of de smaak ook goed is, moeten we afwachten.

Thuis is er ook het één en ander in gang gezet. Slabonen gezaaid, tomaten gezaaid, nog meer zonnebloemen gezaaid. En het doet het allemaal heel goed. Dus aanstaand weekend, als ik de tijd kan vinden 🙂 , wordt dit allemaal verhuisd naar de moestuin. Ik ben vooral benieuwd wat ik me bij slabonen moet voorstellen. Het is zaad, wat ik voor mijn verjaardag heb gehad. En dan krijg je dingen, die je zelf nog nooit gekozen had; de verrassing is dan des te groter!

Een klein probleem heb ik wel. Doordat mijn arm nog niet goed hersteld is, heb ik niet de kracht om het onkruid langs het pad te verwijderen. Als ik daar schoffel, is dat een aanslag op mijn arm. Ik moet daar iets anders op verzinnen.

Wegbranden? Ik weet eigenlijk niet of dat mag. Maar het staat zo slordig, en bovendien staat er in de nieuwsbrief dat men er extra op gaat letten. Dus er moet een oplossing komen. Iemand een idee?
Ik had trouwens bezoek van lieveheersbeestjes. En kevertjes. Dus misschien valt het op de moestuin nog mee met de afname van het aantal insecten.

Eén gedachte over “Verrassingen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: