Frustraties en oogst

Deze dagen stonden weertechnisch in het teken van plaatselijk veel regen en onweer. Haarlem heeft een soort van mazzel gehad. Geen wateroverlast en geen zwaar onweer. Het leek wel, alsof de rode buien op buienradar, zich vlak voor Haarlem bedachten en rechtsomkeert maakten. Er viel op bepaalde dagen zo’n 10 mm regen, en dat is mooi voor de moestuin. De warmte maakte het wel tot een uitdaging om wat te doen. Ik was er meerdere avonden, maar het water liep me over het lijf, zo warm. Donderdagavond moest ik toch echt doorzetten, want het onkruid kreeg veel te veel ruimte, en er moest geoogst worden! De eerste, zalige!, aardbeien heb ik afgehaald, en de joekels van tuinbonen.

Die tuinbonen, daar ga ik vanavond een roerbakschotel mee maken. Ben benieuwd hoe ze smaken, want ze zijn mijns inziens veel te hard gegroeid. En rooien moest nu echt, want er zit zwarte bonenluis in! 😦

Echt heel veel. davEn dat ondanks de Oostindische kers die ik erbij heb gezet, en die mooi bloeit. Ik denk toch dat ik de planten had moeten toppen. Dan kunnen de luizen niet “landen”. Leermomentje.

Ik ben heel erg bezig geweest met het verwijderen van het kweek op de tuin, maar het is weer vechten tegen de bierkaai. Als je 4 dagen niet bent geweest, staat de tuin er vol mee. Zondag maar weer aan de slag om samen met Corina de rest op te ruimen. Met een zak vol onkruid en een mooie oogst naar huis voor een frisse douche. De pompoen- en courgetteplanten doen het trouwens super, evenals de zonnebloemplantjes.

 

 

2 gedachten over “Frustraties en oogst”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: