… zag eens bessen hangen

Na 10 dagen Zwitserland kan ik vandaag weer richting de moestuin. Ik ben blij dat tijdens mijn afwezigheid de tuin een beetje in de gaten is gehouden. Frans heeft de aardbeien geplukt, en heeft af en toe wat water gegeven. José heeft een courgette geplukt, en de tuin water gegeven. En dat is super. Dank. Dat het nodig is, blijkt wel weer. Alles waar niets staat, is kurkdroog. Zelfs het onkruid heeft het moeilijk. Het is al tijden warm, en juni is nog nooit zo droog geweest. Er is nu een verzoek van PWN om niet de tuin te sproeien of de auto te wassen. Ik neem aan dat het oppompen van water via de pomp op de Schotertuin nog wel mag. Ik hoef dus niet veel onkruid te wieden; het blijft bij twee boodschappentasjes vol. davGelukkig heeft de aalbessenstruik geen zichtbare last van de droogte. Ik haal er drie doosjes bessen af, maar deze actie moet van de week zeker nog 1 of 2 keer herhaald worden. De struik zit stampvol!

De struik van de sugar snaps trek ik eruit. Na het plukken van de bonen een paar weken geleden, heeft ie geen boon meer gegeven.

Het gaat heel goed me de lage slabonen. Ze zitten vol bloemen, dus ik hoop op een mooie bonenoogst. Ze krijgen nog een paar extra gieters water.

Net als vorige jaren gaat de pompoenplant zijn eigen weg. En wat leuk, er bloeit veel aan de plant, en ik ontdek al meerdere pompoenen!

Een poosje geleden schreef ik dat de prei was doorgeschoten, en dat mij werd verteld dat ik ze kon laten staan, omdat er mooie bloemen aan zouden komen. En dat is inderdaad gebeurd! Wat een mooie bollen maakt die plant, en wat hebben de bijen daar een plezier van!

Het is nu alleen zaak om uit te vinden hoe ik daar zaad van kan winnen. Want Wim (van één van de buurtuinen) vertelde dat dat moet kunnen. Dus tips zijn welkom.

Beladen met bessen, een viertal aardbeien, een mooie courgette, en de eerste munt voor in de thee, ga ik na twee uren werken naar huis, net voordat het echt te heet wordt.

3 gedachten over “… zag eens bessen hangen”

  1. Om zaad te winnen van de prei moet je de bloem laten drogen, de zaadjes worden dan zwart en als je de bloem schudt boven een zakje dan vallen de zaadjes erin, dit kan je meerdere dagen doen. Je kan ook een zakje met kleine gaatjes om de bloem heen doen zodat, als de bloem droog is, de zaadjes door het schudden van de wind vanzelf in het zakje vallen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: