Snoeiheet

Ik kwam de laatste dagen op de media veel de term “snoeiheet” tegen. Voor het weer wat wij de afgelopen week hebben gehad, is het een goede term. Het was snoeiheet. Ik las mijn blogje van verleden week, dat het niet echt zomers was, afijn, inmiddels is het buiten proporties zomer geweest. Er zijn records gebroken omtrent de maximum temperaturen. In Brabant, waar ik vrijdag tot en met zondag was, was het 40 graden. In Volkel, niet ver van waar ik zat, is deze temperatuur officieel gemeten. En dat dagen achter elkaar. Ook in Haarlem, plek van het Landje, is het voor zover ik weet, 36 graden geweest. En waarom beschrijf ik dat? Omdat het van grote invloed is op de moestuin. Het is er kurkdroog. De barsten zitten in de grond. Corina is gisteren een paar uur bezig geweest, heeft water gegeven, onkruid gewied, en oogst geoogst 🙂 Zij maakte ook foto’s van alles wat het ondanks de hitte goed doet. Op de linker foto een pompoentje. Eindelijk. Wat heeft dat bij ons lang geduurd.

Op de middelste foto de rode kool. De plastic bescherming is er nu af. En rechts staat de spruitkool.
En nog steeds bijzonder: zonder water kunnen courgettes groeien. Echt enorm. Ik heb er even een Dopper naast gelegd, om duidelijk te laten zien hoe groot ze zijn geworden, in een paar dagen tijd. Hopelijk zijn ze nog geschikt voor de soep.

Bijzonder aan de sugar snaps is, is dat ze niet plat zijn gebleven. Het zijn nu bijna op tuinbonen gelijkende boontjes geworden. Waar kan dat door komen? Te laat geoogst? De onderste foto spreekt voor zich: aardbeienoogst, heerlijk zijn ze. Terwijl ik al dacht dat het aardbeienseizoen een beetje over was. De netten heb ik er immers al af gehaald.

De gezaaide zonnebloemen zijn nu ongeveer een meter hoog. Als ze gaan bloeien, gaan ze natuurlijk op de foto. En verder kan ik melden dat er nog steeds 1 paprikaplant (van Mieke gekregen) meedoet aan de survival of the fittest.

En dit weekend moet ik echt de zaden oogsten van de preiplantjes. Die hebben zo mooi gebloeid, en zijn nu goed droog.

 

Eén gedachte over “Snoeiheet”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: