Groeien als kool

Nu de hitte achter de rug is en het al weer regelmatig regent, heeft het spul het op de tuin ook wat minder moeilijk. Alhoewel, gisteren een heuse zomerstorm, dat gaat je als plantje ook niet in de koude kleren zitten. Maar wat leuk om te zien dat de rode kool en de spruitkool groeien als kool. Ik heb ze, omdat ze zo groeien, moeten voorzien van breder gespannen gaas. Maar het staat er mooi bij vind ik zelf.

Ik zie op andere tuinen dat kool hier en daar onbeschermd staat. Ik vraag me af of de koolwitjes dat als leuke landingsbaan zien. We gaan het beleven (bij de anderen :-))

We hebben hard gewerkt op de tuin vandaag. Want ook het onkruid doet het goed. Maar het was heerlijk weer om te werken, en de tuin weer onder je handen te zien opknappen. De berg afval is flink, maar het tuintje oogt weer schoon.

De courgetteplanten hebben denk ik hun beste tijd gehad. Er is een poos een flinke productie geweest, nu lijkt het stil te staan. De soep die ik ervan maak is echt zalig.

We hebben nog wel steeds aardbeien, en mooie sperziebonen en sugar snaps. Volgend jaar moeten we echt meer bonen zetten. Dit zijn twee of drie maaltjes, jammer. Maar we horen van verschillende kanten dat het een lastig bonenjaar was, dus misschien hadden we een vooruitziende blik 🙂
Zo moeilijk als het was om de pompoenplantjes in leven te houden, zo goed doen ze het nu. Allebei hebben we al een mooie pompoen mee naar huis.

Nu nog even afwachten of die pompoen lekker is. De ene soort is de andere niet.
Of het door de droogte komt weet ik niet, maar onze uien en bieten hebben de vreemdste vormen. De bieten groeien grotendeels boven de grond. De uien heb ik eruit gehaald, die smaken misschien wel goed, maar zijn niet mooi rond of groot geworden. Gelukkig hebben we wel goede moed bij de prei. En de zonnebloemen (foto naast de prei) hebben bijna allemaal de zomerstorm met windkracht 9 doorstaan.

 

2 gedachten over “Groeien als kool”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: