Verser kan het niet

De afgelopen weken hebben we wat stortbuien gehad. Haarlem is aan het ergste noodweer ontsnapt. Wel heeft het Landje lekker wat water gekregen.
En dat kunnen we meteen zien. Alles groeit. En dat dat dan ook onkruid is, ach, dat houdt ons van de straat 🙂 Vandaag niet te lang op het Landje gewerkt. De zon brandde er lustig op los, en het was er daardoor gewoon niet langer uit te houden. Maar de eerste oogst van dit seizoen gaat zo het bord op vanavond. Verser kan het niet.

Een paar dagen geleden zagen de courgettes er nog armoedig uit. Vandaag konden we er 4 oogsten. Eentje belde mij op 🙂 (linker foto bovenin)
Misschien schreef ik het al eerder, maar de rode bessenstruik heeft geen grote hoeveelheden bessen hangen. Wat er hangt, is wel mooi groot en dik. Maar het aantal is weinig. Ik denk dat we volgende week al wat kunnen oogsten. Het is lastig om ergens terug te vinden hoe lang een bessenstruik meegaat. Mogelijk gaan we binnenkort een nieuwe erbij zetten. Deze heeft immers ook weer een paar jaar nodig om te groeien en te “produceren”.

Corina heeft vanmiddag al een mooi maaltje peulen geoogst (foto’s boven). Bijzonder hoor, deze soort. Je ziet toch maar bar weinig verschil met sugar snaps, en met doperwten. (die laatste zijn trouwens ook verschenen; de ene dag zie je nog niets, de andere dag hangt er wat moois aan).
En daar blijft het de komende tijd niet bij. De stambonen groeien ook, al is het nog maar matig vergeleken met andere tuinen. En ze worden dan ook nog eens “bedreigd” door de groei van de courgetteplant. Op de foto boven rechtsonder zie je de enige overlevende van de pompoenplantjes. Vandaag het kasje er maar vanaf gehaald. Dat wordt te heet voor hem met de hittegolf die voor komende week voorspeld is.

En zo ziet Het Landje er dan weer uit na een paar uurtjes onkruid trekken. Nog een week of twee en dan kunnen we de tuinbonen oogsten. Dat kan nu ook al, maar de boontjes mogen toch nog net wat groter worden. De luis die erin zat heeft toch maar weinig schade aangericht. De sla wordt supermooi. Daar kan er al wel één of twee van geoogst worden.
Van de vier paksoi zijn er nu twee in de pan beland. Ik dacht trouwens dat het witte van de paksoi het enige was wat gegeten kon worden. Maar ook het groen is lekker.
De plek waar de paksoi stond komt straks vrij voor iets anders. Iemand suggesties?

 

 

 

Eén gedachte over “Verser kan het niet”

  1. Wat een prachtige oogst, Annemarie! heerlijk. Overigens hoef je lang niet alles te blancheren. Je kunt veel rauw invriezen.groetjes, José

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: