Volle boel

Het Landje staat er mooi bij. Vinden wij zelf 🙂 en vinden ook anderen (gelukkig). Ondanks dat het gortdroog is. We pompen of verdrogen. En dan pompen we maar. En dat heeft resultaat.
Het kleine project “paksoi” waarbij ik kijk of plastic bescherming zin heeft, levert wat op: plastic bescherming heeft dit jaar geen effect. Er wordt niet of nauwelijks geknabbeld aan de paksoi, of er nou wel of niet een plastic potje omheen zit. Ik durf zelfs te beweren dat die plantjes met potje, kleiner zijn. Ze hebben niet genoeg ruimte. Dus het kan eraf. Laat maar lekker groeien (en hopelijk komen dan niet de beestjes in groten getale hun buikjes volvreten). Paksoi doet het altijd goed in het kasje (behalve verleden jaar). Als je de klep opendoet, komt de warmte je tegemoet. Wat ook gestaag groeit, zijn de courgetteplanten. Ondanks de ondermijning van de wortels (woelmuizen?) worden we groter en steviger. Op de foto links zie je ze, met daarachter de stokken die bij de gezaaide stokbonen zijn gezet door Corina. Eindelijk stokken op het Landje! (ik vind dat gewoon super interessant staan :-))

Gisteren voor het eerst van de aardbeien geproefd. Wat zijn die zalig zeg. Kan geen winkel tegenop. En gisteravond heb ik de voorgezaaide pompoenplantjes een plek gegeven. Plek is er weinig meer op de moestuin. En dat is nou net wat een pompoenplant nodig heeft. Maar we zullen ze een beetje over de tuin leiden t.z.t. Ik had acht plantjes. Veel te veel natuurlijk. Maar weggeven is ook leuk. Drie mensen blij gemaakt.

Achter op het Landje zijn de zonnebloemen al zo’n 20 cm hoog. Grappig om te zien, dat ondanks dat er nog geen bloem aan zit, de planten zich al wel richten op de zon.
Het toppen van de tuinbonen door Corina heeft zin gehad. De luis heeft zich niet uitgebreid.
Verbazingwekkend om te zien, is dat de peulen, zonder stok, laag bleven. Nu er stokken bij staan, weten ze wat ze te doen staat, en groeien ze. Bizar toch?

Met de bietjes en de sla gaat het ook goed komen. De rode kool wordt spannend. Dat zijn best zielige plantjes. Eén heeft het leven al gegeven. De anderen hebben gaas nodig. Corina heeft dit gekocht, één dezer dagen maar aanbrengen.
Al met al een goed gevuld Landje

Eén gedachte over “Volle boel”

 1. Wat een super INTERESSANTE BLOG en het ziet er allemaal suoer uit;-) wat een heerlijk grote moestuin zeg🥒🥬🌶🍅🔆🥗🥰🌿🤙🍓
  Lekker hè verse aardbeien uit Eigen tuin, ik heb ze ook en nu al in bloei terwijl de echte zomer nog moet komen.
  Ik heb zelf gezaaide zonnebloemen🌻🌻maar ik baal van de vervelende slakken🐌dit jaar andere slakken korrels eco kuur maar helpt geen bal, dus al 8 zonnebloemen bladeren compleet weg gevroren zo zonde;-(
  Bonen heb ik ook en courgette en paksoi en veel sla.
  Neem Je een kijkje bij mijn nieuwste blog over hoe mijn moestuin bak en tafel eruit zien?
  En volg je mij terug zou leuk zijn;-) vriendelijke groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: