Kooltjes op het vuur

WordPress heeft zijn editor veranderd, dus het maken van dit blogbericht gaat anders dan ik gewend ben. Ik hoop dat het voor mijn lezers een beetje leesbaar blijft. Ik ben inmiddels redelijk aan het stoeien met tekst en plaatjes.

Een kort blogje dit keer. We hebben andere dingen aan ons hoofd. De moestuin is wat armoedig op het moment. De laatste oogst waren twee preitjes en een rode kool. Verder staat er een mooie boerenkool, en zijn de spruitjes in de maak.

Er is verleden week een berg afval van de tuin gekomen. Daarna was hij eigenlijk al te leeg voor de tijd van het jaar. We hebben niet veel meer staan, terwijl de buurtuinen nog vol staan. (ook met onkruid trouwens :-))
Volgende week zullen we de zonnebloemen verwijderen, en de rest van het onkruid. Dan mag de tuin even rusten (en wij ook).
Voor het eerst van mijn leven vanmiddag rode kool klaargemaakt. Met appel, kaneel, laurierblad en kruidnagel ben ik heel benieuwd hoe het gaat smaken.

Ik vind de structuur van zo’n rode kool trouwens geweldig.
En oh ja! Ik heb pompoensoep gemaakt. Met ham en kokosmelk. Die was lekker!

pompoensoep

Eén gedachte over “Kooltjes op het vuur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: