Jantje zag eens

Ja, wat zag Jantje?
Op 8 juli schreef ik: we gaan Ecosol vragen om te helpen de pruimenboom te verwijderen want na vier jaar is er nog geen enkele pruim verschenen. En nu zien we twee pruimen hangen 🙂 (linker foto bovenin) Die boom heeft ons horen praten denk ik, en betert zijn leven. We geven de boom nog een kans.
Na 8 tropische dagen (ongekend, zoals tegenwoordig alles wordt genoemd) is er eindelijk een beetje lucht. Er zijn flinke buien geweest, met veel water. Terwijl ik dit schrijf regent het ook een beetje. Het huis koelt er nog maar nauwelijks van af.
De boerenkool en de spruitplanten hebben weinig moeite met de hittegolf gehad. Die groeien gestaag. Zaterdag zal ik ze wat meer ruimte gaan geven, want beiden komen nu tegen het gaas aan.
Corina heeft vanmiddag een zak vol sperziebonen geplukt. Dat plan van ons, dat we meer bonen moesten zetten, kan geslaagd genoemd worden.
En de pompoen pekte niet meer en is geplukt. Bonnie, het hondje van onderbuurvrouw Sue, had hem geïnspecteerd.

Verleden week heb ik Frans (met zijn toestemming) op de foto gezet. Zijn spekbonen doen het goed. Ik heb een maaltje meegekregen; heerlijk.
Als zaterdag de paprika nog dezelfde maat heeft, gaat ie in de pan. Net zoals de bonen van verleden week, heerlijk met zalm als pakketje in de oven. Een lekker recept van Corina.
Niet alle zonnebloemen hebben de pittige buien goed doorstaan. Vanavond lag er een flinke om. Ik vind het schitterend om te zien hoe zonnebloemen vergaan. Deze hebben echter nog een plekje thuis in de vaas gekregen.

Eén gedachte over “Jantje zag eens”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: