Op eigen benen

De pompoenplanten groeien flink; het kasje wordt te klein. Op eigen benen jongens! En nu maar hopen dat jullie een beetje bestand zijn tegen de grote boze buitenwereld. pompoen op zichzelf

De kas wordt nu ingenomen door vanmiddag in het tuincentrum gekochte paksoi- en broccoliplantjes. Op de foto nog niet te zien, maar ik heb ze maar weer omringd met vers gesneden knoflook tegen de slakken.

Paksoi en broccoliBen heel benieuwd trouwens of het mij lukt om de broccoli rupsvrij te houden. Verleden jaar in mijn achtertuin was het weliswaar een schitterend gezicht, maar ik hoop toch dat het dit jaar anders gaat. De broccoli gaat daarom spoedig onder (fijn) gaas.

Frans kwam vertellen dat hij snijbiet aan het uitdunnen was, en dat hij te veel heeft. Ik kreeg een hele reeks van dit spul van hem. Heel erg leuk zo’n gift! Ik ben niet zo bekend met snijbiet, maar Frans vertelde dat je het kunt eten zoals je andijvie eet. Ik heb ze achter de uien gezet.

Annemarie

En omdat we toch lekker opbouwend bezig zijn vandaag, hebben we boerenkool gezaaid (Westlandse herfst), en ijsbergsla (Great Lakes). De kauwtjes zaten al te wachten tot wij vertrokken om de zaadjes te pikken. Maar buizen van de “doe het zelf”- zaak en gaas eroverheen moet helpen tegen deze diefjes.

De aubergine, gekocht in de kweektuin, heeft het niet gered. Ik heb gelezen dat dit ook een bijzonder lastig product is op een moestuin. Net als bloemkool 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gedachten over “Op eigen benen”

  1. Je laat die leuke gieter toch niet staan? Of is ie niet van jou? Er wordt wel gejat helaas. José

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: