Rocky moestuin

Het is verbazingwekkend dat ik in de afgelopen maanden een half grindpad uit mijn stenenmoestuin heb gehaald. En het blijft zo, bij iedere hark die je over de tuin haalt, hoor je de stenen. Misschien weet iemand mij te vertellen of dat goed is voor de luchtigheid van de grond; ikzelf denk alleen maar dat het het ontkiemen van kwetsbare zaadjes belemmert.

In een prachtig zonnetje donderdag 2,5 uur gewerkt. Met twee volle plastic tassen kweek weer richting huis gereden. (ik doe het niet meer in de tuinzak, maar neem alle onkruid steeds mee naar huis voor de groenbak)

Gelukkig is er ook groei van gewassen waar je het graag ziet: de pompoenen groeien als kool 🙂 En er zitten bloemen in, dus dat gaat vruchten opleveren. pompoen grootOok de courgettes doen het goed. Drie doen het heel goed, de rest wat minder, maar die zaten een beetje in de verdrukking. Ik heb er een paar herplant, eens kijken of ze daar tegen kunnen. De aardbeien worden donkerrood, en zijn zalig. Ik heb wat geplukt en meegenomen. Er was er 1 bij die was echt enorm. Die heeft thuis niet gehaald. Onder de kas wordt het wat met de  paksoi en de broccoli .paksoi en broccoli groter

En dan is nog vermeldenswaard, dat de aalbes wel heel vroeg is dit jaar. Er zijn er bij die al bijna plukbaar zijn. Behalve dit, is heel apart dat de (herplaatste) bieten er mooi bij staan, en dat de verlepte snijbiet zich heeft opgericht.

aalbesZo lijkt het allemaal rooskleurig. Helaas heb ik wel zwarte luis in de tuinbonen. Een heel bekend probleem, waar ik niet veel meer aan weet te doen dan afsprayen met afwassop. Andere ideeën zijn welkom.

zwarte luis

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: