Wie is de mol?

Zondag 5 juni een paar uur naar mijn landje geweest. Op tijd gegaan, want het wordt een warme dag. Het is leuk om te zien dat het wat wordt met bepaalde soorten. Zo doen de aardbeien het heel goed. Ik heb er al een paar kunnen plukken, en ze zijn zalig. Omdat vogels dit nu ook gaan vinden, heb ik ze nu afgedekt met gaas.

aardbei       aardbei met gaas
De pompoenen staan nog onder de kas. pompoenZe groeien zo hard, dat dat van de week ook anders moet. En de rechter bloeit! Ik heb er nieuwe knoflook omheen gezet, want dit heeft toch echt effect tegen de slakken.

Ik had trouwens een molshoop met wandelgang aan het begin van de tuin. Die plaaggeest hadden we nog niet gehad. Woelmuizen, slakken, wormen, vogels, en nu een mol. Het wordt er niet gemakkelijker op. Volgens mijn schoonvader kun je als je mazzel hebt zo’n beestje levend oppakken met je schop en hem een grote zwieper geven. Behalve dat je dan wel erg goed moet mikken, vind ik deze oplossing ook niet zo vriendelijk voor mijn medetuinders. 🙂 (en voor de mol) Maar wie is de mol?

De uien groeien goed. De courgettes ook. De courgettes die onder de plastic flessen stonden, zijn duidelijk kleiner gebleven dan de rest. Dus nu staat alles zonder plastic bescherming.uien en courgettes en munt
De munt heb ik verplaatst. Deze wordt best groot (ik werd er al voor gewaarschuwd) en staat straks de tuinbonen in de weg. Die tuinbonen worden ook groot. Dinsdag maar eens kijken of ze al zo groot zijn dat ik ze moet toppen.

De opnieuw geplaatste bietjes hangen slap. Dat wordt niets meer.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: