Witte bieten

gekookte bietjesWe hebben vrijdagavond twee soorten bietjes gegeten: rode, en witte. Ik wist niet van het bestaan van witte bietjes. Eigenlijk had ik gehoopt dat het Chioggia was, maar er zat zogezegd geen streepje door. De meningen verschilden over de smaak. Zelf vond ik de witte het lekkerste, alhoewel er een lichte grondsmaak aan zat.

 

 

Vanmorgen was het op de tuin rustig. De wolken dreigden ook behoorlijk, en af en toe was er een klapje onweer. Ondanks dat heb ik prei gezet, tien stuks. Helaas is het een gok wanneer dit geoogst kan worden, want bij de verkoper was niet bekend of het herfst- of winterprei was. Niet handig. Maar ik merk het vanzelf.prei

Het was goed om te zien dat de woensdag uitgedunde ijsbergsla en boerenkool er goed bij staat.

De bessenstruik zit nog vol, ondanks onze plukactie van de week. Ik heb er weer een bak vol afgehaald, maar het lijkt een onuitputtelijke bron. Ik weet zo onderhand niet meer wat ik ervan maken moet 🙂

De courgettes groeien goed, maar zijn nog net niet plukbaar. En de bolletjes van de pompoen zijn echt zo leuk!

Eén gedachte over “Witte bieten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: