Baten

Na een korte afwezigheid weer op de tuin komen, levert soms verrassende resultaten op. Zo is er een reuzencourgette gegroeid. Ik heb er voor de foto een handschoen naast gelegd, zodat de grootte beter te zien is.

En de aalbessenstruik is nog lang niet leeg geplukt. Gisteren er weer 700 gram vanaf geplukt, waarvan een deel weggegeven. Thuis zo’n 400 gram ingevroren. Eerst in suiker gezet, en toen plat liggend los de bessen ingevroren, en later in bakjes gedaan. Dit schijnt een goede methode te zijn. De tuinbonen heb ik gedopt, geblancheerd, en ook ingevroren. De 12 plantjes die ik had, leverden 1 flinke portie bonen op. Volgend jaar wil ik er meer van zetten.

De “kleine” courgette heb ik in dikke plakken geblancheerd en ingevroren.

De Oost-Indische kers heeft naar ik vermoed, zijn werk gedaan, want ik heb geen zwarte luis op de bonen gehad. Of dit echt door de Oost-Indische kers komt weet ik niet, want deze bloeide nog niet, en ik weet eerlijk gezegd niet of dat nodig is om luis tegen te gaan.

Toen ik de paksoi een paar weken geleden plantte, heb ik een klein experiment gedaan. Twee planten onder de kas, twee planten in de volle grond zonder bescherming. Beiden zijn aangetast door slakken, maar de planten onder kas zijn duidelijk dikker. Ik laat ze er nog even onder staan, zolang het de groei van het blad niet belemmert.

paksoi verschil

 

Rechts is onder glas gegroeid, links niet.

 

 

 

 

pompoentje groeit

Pompoentjes doen het zo goed! En zijn zo lief (volgens Frans)

Ook hier weer even een handschoen ernaast, om de grootte beter in te schatten op de foto.

Ik heb getwijfeld over het weghalen van de broccoli. Ondanks het fijne gaas, zijn de planten erg aangevreten, en heb ik ernstig mijn twijfels over hun voortbestaan. Maar ik heb er niets anders te zetten nu, dus ik geef ze nog even het voordeel van de twijfel.broccoli groeit

Verder weer flink veel onkruid weggehaald. Het kweek is echt vervelend, vooral ook omdat het via de buurtuin komt.

sla en boerenkoolVan de sla, waarvan ik vier plantjes na zaaien had uitgedund, is er 1 opgegeten (niet door mij 🙂 ). Ik heb er nog 5 kleintjes bijgezet, de rest was niet goed opgekomen. De boerenkool, die hier op de foto achteraan staat, doet het wel goed, maar blijft nog erg klein. Zou ik iets moeten mesten?

 

Al met al een fijne zomerse moestuindag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: