In de bonen en knoflooksla

Er is veel wind geweest maandag. Toen ik gisteravond een courgette ging plukken om mee te nemen naar twee vriendinnen, lag het kasje omgewaaid over de courgetteplant heen, en was het gaas van de broccoli afgewaaid. Dus eerst wat opgeruimd, maar ik ben bang dat de courgetteplant een flinke tik gehad heeft.

Vanavond was het daarentegen super rustig weer op de tuin; heerlijk. Even de drooggewaaide grond van wat gieters water voorzien en de bessenstuik bijna leeggeplukt. Dat is toch weer een flinke bak vol. Maar weer invriezen, en later jam van maken als ik potjes gespaard heb en suiker heb gehaald.

Het is toch wel grappig dat je af en toe in de bonen bent. Ik heb van Peter tuinbonen gehad aan het begin van het seizoen. Die zijn super opgekomen, en ik had al besloten om volgend jaar meer te zaaien. Maar ik had ook bruine bonen van hem gehad. Die heb ik eerst nog ingeweekt, en toen in potten opgekweekt, en later uitgezet. Maar wat er vandaag zichtbaar was aan de struik, was alles behalve een bruine boon. Het zijn gewoon sperziebonen! En een laag blijvende soort, die me aanstaat om volgend jaar uitgebreider neer te zetten.

Ik zal mijn blog er nog eens op nalezen, maar ik denk dat dit de sperzieboonmoestuintjes van de grootgutter zijn, die nu zo goed opkomen. Ik heb dus nu 6 sperzieboontjes, voor de kleine trek zeg maar. Maakt niet uit, ik vind het een verrassing. Wat ook van diezelfde grootgrutter enorm groeit, zijn de cherrytomaatjes. Dat is een joekel van een plant geworden, die bloeit. Dus er komen vast vruchten aan.

Het is toch triest om te zien, dat ik niet de enige ben die van deze tuin eet. De slakken vreten werkelijk alles aan. Om de boel nog enigszins te redden heb ik maar weer afgeknipte plastic flessen om de sla en de boerenkool gezet, en heb ik werkelijk alles voorzien van 1 of 2 stukjes gesneden knoflook. Ik vraag me trouwens af of je dat straks in de sla kunt proeven….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: