Seizoenafsluiting

Aan het eind van het seizoen is er werk aan de winkel om de hele Schotertuin klaar te maken voor de winter. Zo’n 40 mensen staken vanmorgen de handen uit de mouwen, waarbij er ook gezorgd werd voor de inwendige mens

Het werk bij ons werd onderverdeeld: Corina heeft het Landje “ontruimd”, ik deed wat klussen voor de Schotertuin. En het was prachtig weer, wat een geluk!

Corina heeft op het Landje de zonnebloemen met de snoeitang en schep gerooid, evenals de rabarber. Die laatste ligt nu als stronk op de moestuin, voor de liefhebber. We hebben er dit jaar niet van gegeten, onder andere doordat de plant dit jaar gehalveerd was, dus minder vruchtbaar, en het is een grote plant in verhouding tot de lol die je ervan hebt. Daarbij komt dat rabarber niet goed is voor het calcium in het bloed, dus weg ermee! De afvalzak zat aan het eind van de ochtend weer vol.

Om half twee kwam de boer de stalmest brengen. Ik heb twee kruiwagens besteld. Met hulp van medemoestuinierders zijn die naar het Landje gebracht. Later in de week of later dit seizoen zullen we het verspreiden, met hopelijk een positief resultaat op de weinige voeding die er in de hele tuin aanwezig is.

En zo loopt het seizoen een beetje op zijn eind. Wat staat er nog op mijn Landje om dit jaar te oogsten? Prei , andijvie en boerenkool. De boerenkool staat nu zonder gaas, want hij groeide er tegenaan en koolwitjes leggen geen eitjes meer. Wat opvalt, is, dat deze boerenkool een stuk lichter van kleur is dan die op de tuin van de buren. Mogelijk wordt hij nog wat donkerder.

De sperziebonenplant is ook gerooid, en de bonen daarvan liggen te drogen op een krant in de schuur, om volgend jaar te planten.

Mama heeft van de week 1 van de stronken andijvie gekookt. Vijf keer gewassen, maar we trokken de conclusie dat ie lekkerder was, en steviger als die uit de winkel. De krulandijvie ziet er ook goed uit, en gaat deze week door de stamppot. Het kasje werpt nog steeds zijn vruchten af.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: