Hup! Spitten!

Het laatste berichtje, en actief bezoekje aan de moestuin, is in oktober geweest. Toen is er een berg mest op een stuk moestuin gestort, en maakte het weer en de omstandigheden het onmogelijk om de mest goed te verwerken. Vandaag is het dan wel zover! Het zonnetje schijnt en vanaf morgen roept de plicht, dus “hup!”

Zo trof ik de tuin aan. Kasje omgewaaid, boerenkool geel geworden, mest op een hoop, en onkruid.

Alleen de prei staat er nog goed bij. Die lijkt boven de grond niet jofel, maar ik heb een exemplaar uit de grond getrokken, en die ziet er goed uit. Dus teruggestopt, die mogen nog even doorgroeien. Na bijna drie uurtjes spitten ziet het er zo uit:

roodborst

 

Alles omgespit, de mest erdoor gespit (behalve op 1 stuk, want daar komen uien), de boerenkool gerooid. En wat ik vandaag zo leuk vond, ik had continu bezoek van een roodborst. Die had natuurlijk door dat er wat te halen was!

 

2 gedachten over “Hup! Spitten!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: