Een nieuwe start!

Het is prachtig weer. De zon staat haar best te doen, en het is helder en rustig. Na een wandeling bij Haarlemmerliede, rond 15 uur even op de tuin gekeken. In de veronderstelling dat het daar nog “woest en ledig” was. Maar nee, er wordt op de andere tuinen hard gewerkt, gezaaid en gesnoeid. Ik ben duidelijk één van de laatsten die van start gaat. Maar gewapend met snoeischaar, maak ook ik de start vandaag. De bes, waarvan ik deze week nog de laatste bessen uit de vriezer heb gegeten, krijgt een snoeibeurt. 20170312_155414

Verder heb ik helaas geen tijd vandaag. Dat er veel moet gebeuren, is echter wel duidelijk.

De grove mest ligt zeer aanwezig over de hele tuin. Ik heb me hierop verkeken. Ik vind de mest veel te grof. Andere tuinen hebben al een mooie zwarte aarde, netjes ontdaan van van alles en nog wat. Bij mij is het mest, mest en nog eens mest.

Het eerste wat er de komende tijd moet gebeuren, is het onderspitten van die mest, en er weer een werkbaar geheel van maken. En als ik vanavond tijd heb, ga ik een schema opstellen. Wat wil ik waar, wat heeft vorig jaar ergens gestaan, en moet dus nu een ander plekje krijgen, enzovoort. En het wordt een heel ander moestuinjaar voor mij dit jaar. Vorig jaar had ik “alle tijd van de wereld”. Nu heb ik regelmatig werkweken van 40 uur, en komt de tuin niet meer op de eerste plaats. Het wordt dus van te voren heel goed bepalen wat ik zet, en kiezen wat er weinig onderhoud nodig heeft. Maar misschien is dat een illusie op een moestuin 🙂

 

Eén gedachte over “Een nieuwe start!”

  1. Enig weer, Annemarie, maar het lukte me weet niet om te reageren. Dus dan maar zo. Je doet het vast weer geweldig. José

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: