Vruchtbare aarde

De lente is duidelijk begonnen! De zon staat heerlijk haar best te doen, en regelmatig hebben we een strakblauwe lucht. De wind maakt het nog frisjes, maar door de lichamelijke arbeid op de tuin, waar we vandaag eindelijk aan kunnen beginnen, worden we al snel zo warm, dat de jas uit kan. 20170312_155426De tuin ziet er eerst uit zoals op de foto links. Dan wordt de mest omgespit. En daardoor ontstaat die mooie zwarte aarde waar ik vorige keer over schreef. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er wezen. Tijdens het spitten merk ik, dat ik zo goed als geen kweek tegenkom. Hoe anders was dat verleden jaar! Ik hoop dat het zo de rest van het seizoen blijft. Wel ontdek ik al weer gangen, van muizen vermoed ik . Vooral onder de bessenstruik. Bierflesje erin gedaan.

De aardbeien wilde ik eigenlijk twee jaar op dezelfde plek laten staan, maar door een flinke hoeveelheid onkruid eromheen, besluiten we de planten eruit te halen, en te verplaatsen. De plek van de aardbeien is niet bemest, dus dat stuk kan straks mooi worden volgestopt met pootuitjes.

We verhuizen de aardbeien naar de plek waar vorig jaar de courgettes stonden. Ik knip de gaten in het worteldoek, Corina zet de plantjes erin. We dunnen ze ook wat uit.

Gisteren heb ik me bij het tuincentrum uitgeleefd met wat verjaardagsgeld. Wat zaden gekocht, en wat groenteplantjes. En dus kon ik vandaag al wat in de grond zetten. Zo kregen vier plantjes paksoi een plekje in het kasje, omringd door knoflookplantjes. Eens kijken of de beestjes dat vervelend vinden. Verder heb ik 9 bietenplantjes gekocht, waarvan ik er vier in de kas heb gezet, en de rest erbuiten, maar wel onder beschutting van plastic potjes. Dit zijn eigenlijk binnenpotten van plantenpotten, en ze zijn zwart of bruin. Die laten dus geen zon door. Ik ben benieuwd wat voor effect dat heeft. De tuinbonen die ik ook geplant heb (ook gekocht als plantje) heb ik onder de doorzichtige bescherming gezet. Het is een mooi rijtje geworden.

Het was de bedoeling dat ik vandaag ook de pootuitjes zou zetten, maar dat komt er toch niet meer van. Na drie en een half uren op de tuin is het mooi geweest. Een volgende keer ga ik de gangpaden netter maken, en de uitjes poten. En thuis gaat er natuurlijk flink voorgezaaid worden. Veel zin in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: