Beschermd wonen

Ondanks het frisse weer en de wind gaan we vanmiddag toch even naar de moestuin. Ik ben benieuwd hoe het met de tuinbonen gaat, en wil graag de voorgezaaide en mooi opgekomen sperziebonen en courgettes een plekje geven. Het is toch grappig om te ervaren dat het op de moestuin zelf altijd minder fris en winderig is. Komt misschien ook door de beschutting van de bomen eromheen. Ik hoop dat dat zo blijft, als men aan het eind van het jaar een start maakt met de aanpassingen van het Schoterbos.

De tuinbonen doen het super onder hun plastic behuizing! We geven ze andere bescherming door er koperdraad (van mama gekregen) omheen te leggen tegen de slakken. De meeste plantjes zijn al zo groot dat ze zonder plastic kunnen. Samen hangen we gaas over de tuinbonen, en over de sperziebonen die ik ervoor een plekje geef. Nu moet het met dit beschermd wonen project toch weer, net als verleden jaar, goed komen met die bonen!

Het enige waar ik niet veel aan kan doen, zijn de muizen en de mollen. Die hebben de afgelopen dagen flink huisgehouden in de tuin. Overal gangen en gaten. Ik heb bierflesjes in de grond gezet. Het geluid van de wind in de flesjes zouden ze niet fijn vinden, maar ik ben bang dat het niet veel zal helpen.

Ook de voorgezaaide courgettes hebben het goed gedaan in de kasjes in de tuin. Dus die zijn vandaag ook verhuisd naar de volle grond van de moestuin. De plastic emmertjes van de tomaten moeten ook deze plantjes nog even beschermen.

En net als vorig jaar doet de paksoi het heel goed in het kasje.

 

Eén gedachte over “Beschermd wonen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: