Gevraagd en ongevraagd advies

Super zonnige zondag. Ik ben heel benieuwd hoe de afgelopen weekend geplante groenten erbij staan. Eigenlijk ben ik bang dat ze verdroogd zijn. Het heeft nauwelijks geregend deze week. Maar we treffen alles in prima staat aan! De bietjes staan nog overeind, en vooral de tuinbonen doen het goed onder hun plastic behuizing. In het kasje doet de paksoi en de knoflook het heel goed.

We werken vanmiddag in 2,5 uur veel onkruid weg. Alle paden schoon voor de schouw van half april. Ook maak ik het achterste stuk van de tuin helemaal schoon. Dit stuk is vorig jaar niet goed benut, en was eigenlijk een rommelplek. Dat wil ik dit jaar anders doen.

Als we even zitten uit te rusten, komt een man even langs om te praten. “Die prei moet eruit. Dat is winterprei, die doet niets meer. Kunnen jullie je redden zo? “(huh?). Ik had zelf het plan om de prei nog een beetje een kans te geven, maar als later Frans hetzelfde adviseert, haal ik toch de prei eruit. En we smullen er heerlijk van op de eigengebakken pizza vanavond! Wat ruikt die prei ook zalig!dav We krijgen van Frans nog een tip voor het planten van prei: maak een gat, laat hier de prei in vallen, en stamp de aarde niet aan. Tevens kun je het gat nog vullen met wat water. Dat gaan we doen met de zomerprei die we binnenkort op dezelfde plek gaan zetten als de winterprei.

Corina zet de pootuitjes in de grond. dav

De aardbeien krijgen flink wat water, want die zijn behoorlijk droog.

Moe maar voldaan gaan we met twee volle zakken onkruid weer naar huis.

2 gedachten over “Gevraagd en ongevraagd advies”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: