Opruiming

Het is eind augustus, en er vindt een wisseling van de wacht plaats op de moestuin. Zo kan de pompoenplant, die zulke mooie pompoenen heeft geproduceerd, gerooid worden. Dat heb ik vandaag gedaan. Ik heb de laatste pompoentjes eraf gehaald, de plant bedankt voor zijn mooie resultaten, en de schop erin gezet. Ook de courgetteplant is aan het eind van zijn leven. De bladeren worden geel, de stronken vergaan. Een mooi maatje courgette is waarschijnlijk het laatste wat ie leverde vandaag. Voor het rooien had ik geen tijd meer; er was nog veel ander werk te doen.

Toen ik aan het begin van het seizoen de munt plantte, had ik voorstellingen van heerlijke potten muntthee. Helaas. Deze munt heeft niets opgebracht. Het was een Marokkaanse munt, die vrijwel direct doorschoot, en ging bloeien. Ik heb er nooit bladeren van kunnen knippen. Dus ook deze is gerooid vandaag. Volgend seizoen beter, maar dan wel met een andere soort.

Dat de aardbeienplantjes echt “doordragers” zijn, is gebleken, want ook vandaag kon ik weer met een handje aardbeien naar huis. De pompoen was helemaal door de aardbeienplant heen gegroeid. Daar heb ik vandaag rigoureus een einde aan gemaakt. Het gaas eraf, pompoen eruit, en de aardbeien weer vrij gemaakt van onkruid. Ik kon niet alle afval meenemen, dus heb er een mooi bergje van gemaakt.

Maar om even door te gaan over het wisselen van de wacht: er groeit nu veel ander moois. De paksoi is zozo, maar de sla is echt geweldig! Het is me nog nooit gelukt om zo’n mooie kropjes te krijgen.

En ook de bietjes, die nog gedeeltelijk in de potjes stonden ter bescherming tegen de hitte, doen het goed. De bescherming heb ik nu verwijderd, zodat de planten wat groter kunnen worden (alhoewel, ik hoop de bieten, en niet de planten :-))
En na twee uurtjes flink werken, ziet de moestuin er weer iets appetijtelijker uit. Volgende keer de courgetteplant rooien, en waarschijnlijk ook de zonnebloemen.

 

Eén gedachte over “Opruiming”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: