Kistjes en kasjes

Na de Egmond wandel”marathon” tegen reuma afgelopen zondag, hadden Corina en ik nog de energie om een plan te trekken voor de moestuin. Wat willen we zetten dit jaar, wanneer gaan we dat doen, hoe voorkomen we een lege tuin in augustus? Daar is een heuse zaai-plant-kalender uit voortgekomen. We worden steeds serieuzer 🙂
Ik hoop voor de lezer dat het inderdaad te lezen is. Sommigen soorten gaan we voorzaaien in kasjes, andere soorten kopen we als plantjes.Planning 2019.xlsx

Wat op welk stukje komt, hebben we ook al bedacht, en staat in een nog niet gedigitaliseerde tekening. Dat daar nog iets aan veranderd kan worden, komt ook doordat er een betere oplossing moet komen voor het opbergen van de spullen, en een prettiger manier om te zitten na gedane arbeid. Voor het opbergen van de spullen heb ik van de week een veel te mooi kistje gescoord.

Het is een voormalige dekenkist. Helaas is er geen sleuteltje meer bij. Ik denk dat ik een grote ketting ga kopen, die door de handvatten heen gaat, met een slot erop. Het kistje moet nog waterdicht gemaakt. Dat gaan we doen met kit, die tussen de naden van de deksel wordt aangebracht. Daarna wordt het kistje in de buitenbeits gezet. De spullen die erin komen, komen in plastic bakken. Hopelijk gaat dit kistje een paar jaar mee (en de inhoud ook :-)) en kunnen we een mooi zitplekje creëren.

 

Eén gedachte over “Kistjes en kasjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: