Kom maar op met dat voorjaar

Na hele warme dagen in februari, roert maart nu zijn staart. Regen, veel wind, soms zelfs stormachtig. Er kan nu op de moestuin zelf weinig voorbereid worden, maar de afgelopen tijd is er wel het één en ander gedaan. Dat moet nodig eens in het blogje verwerkt. Door een typeverbod vanwege de blessure aan de elleboog is hier niet eerder van gekomen.

Corina heeft in februari alle paden schoongemaakt.
Af en toe loop ik even naar de tuin om de zeilen weer goed te leggen.

In huis doen we net of het voor jaar is: we hebben voorgezaaid. Babypaprika en tuinbonen, en nog bonen van Peter van verleden jaar. Zo zien nu de tuinbonen in het kweekbakje eruit (rechts), de babypaprika linksonder (die een langzame start heeft), en de bonen van Peter linksboven.

Op enig droog moment moeten de bonen de volle grond in.

Behalve dit “werk” is er ook een ander kistje gescoord. Corina heeft via Marktplaats een geschikte grote kist gekocht. De witte die ik eerder had bedacht voor de moestuin, is toch wel erg mooi, en komt gewoon in huis te staan. Deze nieuwe gaan we weerbestendig maken.

En laat nu het voorjaar maar komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: