Tevreden

Het gaat goed op de moestuin. Na twee uur werken op de tuin zaterdag, en eens even zitten en kijken, komen we tot de conclusie dat alles er mooi bij staat, en dat we veel hebben staan. Het is allemaal nog klein en kwetsbaar, maar het komt wel.

Corina heeft een blauwe bes gehaald, en deze achterin de tuin gezet. Verder heeft zij zich in bochten gewrongen om het onkruid bij de tuinbonen weg te halen 🙂

Ik heb twee nieuwe courgetteplanten gezet. De vorige, die we hadden voor gezaaid, hebben de kou toch niet goed overleefd. Eén geven we nog een kans. We hebben nu dus drie plantjes staan. De twee die er nu bij zijn gekomen, staan op de plek waar ik pastinaak had gezaaid. Daar is niets van opgekomen. Op de rechter foto zie je de andijvie, die het goed doet.

De thuis gezaaide pompoenplantjes zijn mooi groot geworden, en heb ik nu in de grond gezet. Het is spannend hoe zich dit ontwikkelt, want de plantjes hebben een plek gekregen vóór in de tuin, dus de kans is groot dat ze zich over het pad gaan verspreiden. Maar ja, je moet aan wisselteelt doen hè. Verder hebben we met een stokkenconstructie de aalbes afgedekt met gaas. De bes hebben we ook iets met touw bij elkaar gebonden, want op de één of ander manier is ie heel breed geworden.

Wat nu nog in de planning staat: sperziebonen, zonnebloemen, knoflook, kropsla, en misschien wat meer paksoi. Die doet het trouwens goed onder het kasje. De plastic bescherming moet er gauw af, want het belemmert de groei nu. Maar dan moeten we eerst koperband zien te scoren tegen de slakken. De moestuin ziet er georganiseerd uit (al zeggen wij het zelf)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: