We zullen doorgaan

Met op de achtergrond het interview luisterend met Liesbeth List, afgelopen week overleden, schrijf ik even een kort blogje. De beperkingen vanwege het Coronavirus zijn ook op de moestuin merkbaar. De nieuwsbrief verzoekt om met niet meer dan één persoon naar de moestuin te gaan. Groepsvorming moet voorkomen worden.

Vandaag zijn we met voorgezaaide doperwten en tuinbonen naar het Landje getogen. De doperwtplantjes zijn heel erg kwetsbaar. Het is bijna niet mogelijk om ze zonder dat ze knikken, in de grond te zetten, en ze te leiden langs de mooie constructie die Corina weer gemaakt heeft. Het moestuinkasje moet enigszins de straffe noordenwind tegenhouden.

Ik heb de tuinbonenplantjes, die op het balkon in het kasje zijn opgegroeid, naast de andere, die al een week in de volle grond staan, gezet. In het kasje hebben ze het toch prettiger gehad. Dit kun je zien aan de grootte, en de stevigheid. Nu mogen ze samen verder opgroeien.
Ook is de knoflook in de grond gezet.
Na het verwijderen van het onkruid van de paden en de tuin, gaan we, gewapend met twee heerlijke preitjes voor de lasagne, huiswaarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: