Woestijnieren

Op de foto links is te zien hoe droog het op het Landje is. De afgelopen periode heeft het misschien een dag wat geregend. Verder is het strakblauw, en zoals vandaag, zaterdag, best warm. Omdat ik geen tijd had om water te geven de afgelopen week, was ik erg benieuwd wat we aan zouden treffen. Maar de plantjes doen het goed, ondanks de droogte.

Heerlijk op het Landje gewerkt vandaag. Gisteren had ik bij het tuincentrum van alles gehaald (foto rechts), wat er vandaag kon worden ingezet: prei, bietjes, paksoi, rode kool en kropsla. Maar eerst het minder leuke werk: onkruid wieden. Daarna konden we tenminste weer zien hoe de peulen (links), de doperwten (midden) en de courgetteplantjes (rechts) er werkelijk bij stonden. De courgette doet het zo goed, dat het plastic er vanzelf van was af gegroeid 🙂 Nu maar hopen dat er tot de IJsheiligen geen vorst meer komt. (en daarna ook niet natuurlijk)

De gezaaide pompoenen vertonen zich nog niet. Ik denk dat ik het thuis nog weer onder glas ga proberen. Daar staan trouwens ook een aantal mini-aubergines vreselijk hun best te doen om te overleven. Hele kwetsbare plantjes.
Van Frans kregen we wat hoog groeiende zonnebloemen. Die hebben we bij de andere drie een plekje gegeven, achter op het Landje.

Zoals ik al vermoedde, doet de Oostindische Kers nog niet zo veel. Dat betekent dat de tuinbonen (linker foto hieronder), die het goed doen, straks misschien luis krijgen. Van de week maar volgroeide Oostindische Kers erbij zetten, en hopen dat die gauw gaan bloeien. Bij ons volgende bezoek zullen we ook de rode bessenstruik afdekken, want daar hangen al bessen aan. Sorry, vogels!
Hoe sterk aardbeienplantjes kunnen zijn, bewijzen ze maar weer. Waar we ze gerooid hebben, komen ze gewoon weer op. We hebben daardoor nu twee plekken met aardbeienplantjes, helemaal niet erg. Ik heb er maar weer een mooi constructie overheen gemaakt. Als je bloempotjes over de stokken hangt, blijft het gaas er mooi op liggen, en steken de stokken er niet doorheen.(rechter foto hieronder)

Na het harde werken, zijn we heerlijk gaan planten. Het leukst voor het laatste bewaren. prei, bietjes, rode kool en kropsla in de volle grond, met een plastic bescherming, en de paksoi in het kasje bij de paprika’s. (trouwens, het stokje bij de paprika’s lijkt toch geholpen te hebben. Ik steek dat er diep bij tegen het opvreten door de muizen. Er zijn nu geen plantjes meer opgevreten)

Aan het eind van de middag met een tevreden gevoel naar huis. Het Landje kan er weer even tegen. De paden zijn ook weer mooi schoon.

 

Eén gedachte over “Woestijnieren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: