Een plek van bezinning

Er staat wat minder druk op het dagelijks bestaan, doordat concerten, sport, vakantie(tjes) geen doorgang vinden. Een bezoek aan het Landje is nu een uitje. Dat was het altijd wel, maar ik merk nu toch verschil. Er zit geen tijdsdruk achter als ik er bezig ben. Er is geen stress van wat er allemaal nog moet. Rustig onkruid trekken, zittend op mijn krukje, petje op tegen de zon, zonnebrandolie op de armen en de nek, zit ik er zomaar 3 uur. Flesje water mee, krentenbolletje mee, wat wil een mens nog meer. Daarna ziet het tuintje er weer gelikt uit. En de producten die er vol goede moed hun ding doen, doen hun ding ook goed. Het staat er allemaal best goed bij. Natuurlijk ook doordat wij ons beiden inspannen het droge Landje regelmatig van (pomp)water te voorzien.

De meeste aardbeienplanten die we nieuw hebben gezet, doen het goed. Degenen die opkomen op de oude plek, bloeien niet of nauwelijks, dus dat zal niet veel opleveren. Vijf van de zes bietenplantjes zijn niet opgegeten door de muizen 🙂 en van de sla overleeft alles tot nu toe. Bij de courgetteplanten is er wat onverwachts: de plant die was aangeslagen door de vorst, overleeft. De ander, waarmee niets aan de hand was, hing er vanmorgen slap bij. Na inspectie was de hele wortel opgevreten en kon ik de plant zo van de grond halen. Naast de overgebleven twee plantjes heb ik extra lange stokjes gezet, in de hoop dat dat muizen belemmert in het aanvreten van de wortels.

Ik doe even een experiment met de paksoi in het kasje. De plantjes zijn eigenlijk groot genoeg om zonder bescherming te staan, maar ik weet uit andere jaren dat zodra dat plastic eraf gaat, de beestjes komen om een feestmaal aan te richten. Dus nu heb ik drie om drie gedaan. Drie wel met bescherming, drie niet. En nu maar kijken wat er gebeurt.
Verder hebben we zoals verwacht zwarte luis in de tuinbonen. De Oostindische Kers bloeit nog niet, dus die heeft nog geen effect. Gelukkig heb ik vandaag tientallen Lieveheersbeestjes aangetroffen, ook op deze tuinbonen. Ik hoop dat die hun buikjes volvreten.

6 gedachten over “Een plek van bezinning”

  1. Hoi Annemarie, ik denk dat ik weer iets fout doe, maar als het wel aankomt: enig blog weer en als het meezit een geweldige oogst vd zomer.
    Groetjes,
    José

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: