Wat staat er op het menu vandaag?

Op het moment eet ik echt van de tuin. De yoghurt wordt verrijkt met aardbeien, gisteren stonden er tuinbonen met spekjes op het menu (linker foto), vanavond eet ik pasta met courgette. Corina heeft de bietjes gekookt. En oh ja, na het werken op het Landje vandaag, heb ik genoten van muntthee. Die tuinbonen komen uit de vriezer, de courgette is de laatste van dit jaar denk ik. Ik heb vanmiddag een veel te grote courgette van de plant gehaald, en verder zat er niets meer aan.

Meestal lopen de courgette-en pompoenplanten synchroon qua groei en bloei. Dit jaar niet. De pompoenplant is nu pas bezig met het maken van bloemen, en waar ik heel blij om ben, de eerste pompoen is in de maak!  Zie linker foto hieronder.
In een heerlijk zonnetje was het goed werken vanmiddag. Een zak met onkruid van het Landje gehaald. Vannacht heeft het hier zo’n 30 mm geregend. Zon en regen, dat zijn goede combinaties voor de groei. De prei bijvoorbeeld, die is super dik aan het worden. Volgende week gaat er wat uit de grond. De regen heeft de uien geen goed gedaan. Ik heb ze nu geknikt, dan kunnen we die ook oogsten deze week. Ze ruiken super!

Er is zowaar een rode kool die zijn naam eer aan doet. Ik heb het beschermende (harde) gaas weggehaald, misschien bevordert dat de groei ook nog iets.
Als bescherming tegen hongerige beestjes doet nu een plastic zak dienst als vogelverschrikker bij de sperzieboontjes. Die zien er ook bijna oogstbaar uit.
En zowaar, de spruitplantjes, én de boerenkoolplantjes, hebben profijt van het fijnmazige gaas, en van de plastic bescherming. Er wordt duidelijk minder aan geknabbeld. (linker foto, spruitplantjes)

En het is natuurlijk de tijd van de zonnebloemen. Volgens mij hebben we plantjes gekregen van Frans, met de tekst: “ze worden wel hoog hoor”. Dat zijn ze inderdaad. Ze zijn me boven het hoofd gegroeid! 🙂

Eén gedachte over “Wat staat er op het menu vandaag?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: