Kokend heet

We zitten in de langstdurende hittegolf sinds 1901. De temperaturen komen dagen lang achter elkaar boven de 30 graden uit. Code oranje in zuidelijke en oostelijke provincies. Er is nu niet te werken op het Landje. Hooguit gaan we er ’s avonds laat even langs om wat water te geven. De oogst van de uien, van de prei en van een groot deel van de boontjes is gelukkig net achter de rug. En dus ook het blancheren. Dat is best een heet klusje in de keuken (en kost veel water. Ik laat het spoelwater wel afkoelen, en hergebruik dat over de balkonplanten)
Gisteren met mijn moeder een eerste maaltje sperziebonen gegeten. Ze zijn heerlijk.

Verder moeten we gewoon even afwachten hoe het Landje er over een week bij staat. De aardbeien zullen er waarschijnlijk wel mooi van worden. Op de linker foto ben ik ze aan het plukken in wat minder hete tijden.

Vanavond maar eens kijken of de pompoen (Last pumpkin standing) wel kan groeien, of dat het dit jaar een pompoenloos jaar wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: